Wat zijn acrylnagels

Acrylnagels bestaan uit een samenstelling van poeder en vloeistof.

Door het poeder en de vloeistof te mengen ontstaat een acrylsubstantie. .

Deze substantie wordt met een penseel op de nagel aangebracht/gemodelleerd en wordt hard in een paar seconden.

Je hoeft dus niet voor een langere periode onder een UV-lamp.

De acrylnagels zijn voldoende uitgehard na ongeveer 48 uur.


Jouw eigen nagels kunnen verlengd worden door middel van een sjabloon. Een sjabloon wordt tegen de nagel aangezet en de acryl wordt direct op de sjabloon aangebracht.

Door deze techniek wordt er vanuit je eigen nagel verlengd.


Het zetten van acrylnagels

Bij het zetten van acrylnagels gaat Chokolate als volgt te werk:


  1. Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden en de nagelriemen worden teruggeduwd.
  2. Daarna wordt de nagel dof gemaakt door de glans eraf te bufferen, ook worden ze nogmaals met Coolblue van CND schoongemaakt.
  3. Nadat de nagels voorbereid zijn zal de acryl worden aangebracht.
  4. Als de acryl voldoende is uitgehard worden de nagels in model gevijld.
  5. Voor de afwerking wordt een uv-topcoat of een laagje glansgel gebruikt, waarbij je enkele minuten in de uv-lamp moet. Deze topcoat of glansgel geeft een glans die goed is tot je volgende afspraak.


Nagel Versteviging

Acrylnagels zijn ook uitermate geschikt voor nagelversteviging. Heb jij natuurlijke mooie nagels die bijvoorbeeld makkelijk scheuren of splijten? Dan kan je ze laten verstevigen door over de eigen nagels een laagje acryl te laten zetten.

Een gunstige eigenschap van acryl is dat het zeer hard is, je zult met een actieve levenstijl niet snel meer je nagels breken of scheuren.


Bijvullen

Je eigen nagels groeien door en daarom moeten ze gemiddeld na 3 à 4 weken worden bijgewerkt.

Bij een nabehandeling wordt eerst een laagje van het oude acryl afgevijld, zo wordt voorkomen dat je nagel te dik wordt.

Dan wordt de lengte opnieuw bepaald en eventuele aanpassingen aangebracht.

Vervolgens komt er een nieuw laagje acryl op, in welke kleur dan ook. Nadat er een nieuw laagje acryl is aangebracht wordt er eventueel nog een beetje bijgevijld.

Hierna wordt er een doorzichtige glanslak, Topcoat genoemd, aangebracht om extra glans te geven en te beschermen tegen beschadigingen.

De nagels moeten hierna enkele minuten onder de UV-lamp.

Je nagels zien er dan weer perfect uit voor de komende 3 a 4 weken.


Verwijderen:

De beste oplossing voor het verwijderen van acrylnagels is de professionele manier.

De meeste mensen pulken de acrylnagels van hun natuurlijke nagels af als ze de nagels eraf willen, dit is heel erg schadelijk voor uw natuurlijke nagel.

De natuurlijke nagel is opgebouwd uit verschillende laagjes. Als je de acrylnagel eraf trekt, dan trek je meerdere laagjes mee met het gevolg dat de natuurlijke nagel nog maar uit een paar laagjes bestaat en ontzettend dun is en steeds zal afbreken. Daarom is het heel belangrijk dat je de acrylnagels altijd op een veilige manier laat verwijderen.


Deze professionele behandeling houdt in dat de acrylnagels voorzichtig van de natuurlijke nagels worden afgeweekt met een product oplosser of ze worden eraf gevijld. Na afloop zal er een nagelverharder worden aangebracht en een mini manicure worden gegeven om de natuurlijke nagel optimaal te verzorgen.
Copyright Chokolate (c)